Veelgestelde vragen

Welke diensten levert Transcargo?

Welke diensten levert Transcargo?

  • Transport
  • Warehousing
  • Value-added logistics
  • Containertransport
  • Intermodaal transport
  • Short sea
  • Deep sea

Welk voordeel heeft het om transport en opslag via Transcargo te regelen?

Wanneer u bij Transcargo uw transport regelt staan wij garant voor duidelijke afspraken en randvoorwaarden en een eigen voorraadsysteem dat u als klant kunt inzien via onze website. Daarnaast beschikken wij over concurrerende tarieven en snelle doorlooptijden. Transcargo biedt ook correcte informatie omtrent de status van uw voorraad en zendingen.

Wat kost een transport?

De kosten van een transport hangen van diverse factoren af. Voor een goede schatting adviseren wij u om een offerte aan te vragen. Op basis van uw aanvraag kunnen we u een kostenraming bieden.

Aan welke voorwaarden dient een zending te voldoen?

Een zending dient altijd deugdelijk verpakt te zijn voor transport. 

Zijn mijn goederen verzekerd?

Standaard vervoeren wij onder de CMR en Fenex voorwaarden met de daarbij behorende dekking. Deze is terug te vinden op onze website bij ‘downloads’. Indien gewenst kan Transcargo de goederen voor u aanvullend verzekeren, hiervoor kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Transcargo.

Over welke certificeringen beschikken jullie?

Lean & Green Award. ISO-9001.

Hoeveel pallets passen in een vrachtauto?

De “standaard” uitrusting van Transcargo bestaat uit huif-, taut- en koeltrailers. Deze hebben een capaciteit van 33 europallets (120x80cm) of 26 blokpallets (120x100cm).

Wat is het maximaal toegestane gewicht per pallet?

Voor een europallet à 120 x 80 cm is er een maximaal toegestane gewicht van 700 kgs per pallet en voor een blokpallet à 120 x 100 cm is het maximaal toegestane gewicht 875 kgs per pallet. 

Wat is de hoogte van de brandstoftoeslag?

Transcargo houdt de brandstofprijzen goed in de gaten, iedere eerste werkdag van de maand wordt de brandstoftoeslag bekeken en eventueel naar beneden of boven bijgesteld. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Transcargo.

 

Welke documentatie is benodigd voor export naar Noorwegen, Zwitserland en Turkije?

Originele handelsfactuur met bedrijfsstempel en handtekening.  Eur 1 document, voorzien van een stempel van de Kamer van Koophandel. Dit document is nodig bij > €6.126,- factuurwaarde. 

Voor een factuurwaarde < €6.126,- volstaat een factuurverklaring. EX-1 document, voor export.  Deze kan eventueel door Transcargo worden opgemaakt.

Is het mogelijk om een vaste laaddag en -tijd afspreken?

Dat is mogelijk. Wij spreken graag met u een geschikte laaddag af. Onder voorbehoud kunnen we u dan een dagdeel geven dat de vrachtwagen bij u arriveert. Het is mogelijk dat een trailer later arriveert door bijvoorbeeld verkeersdrukte of door eventuele bijladingen. Op de dag zelf is het uiteraard mogelijk om te vragen naar de voortgang van het transport.

Hoe weet ik wat de status van mijn opdracht is?

Een simpel telefoontje naar onze afdeling planning volstaat, onze planners staan voortdurend in contact met de chauffeurs.

Wat houdt warehousing bij Transcargo in?

Transcargo biedt u duizenden vierkante meter opslagruimte en enorm veel mogelijkheden voor op- en overslag van goederen. We nemen uw voorraadgegevens desgewenst uit handen en bewaken uw goederen dag en nacht. Tevens heeft u via internet, 24 uur per dag inzage in uw voorraadstatus.

Voldoen de magazijnen van Transcargo aan de regelgeving?

Onze magazijnen voldoen allen aan de geldende regelgeving en aan specificaties die vooraf onderling zijn besproken. Bij Transcargo is het tevens mogelijk om gevaarlijke stoffen op te slaan, indien dit de klasse 4.1 is.

Is het mogelijk om gevaarlijke stoffen op te slaan?

Dat is mogelijk. Transcargo beschikt over een eigen gevaarlijke stoffen warehouse, waarin gevaarlijke stoffen van de klasse 4.1 veilig kunnen worden opgeslagen. Wij moeten vloeistoffen die onder de ADR wetgeving vallen echter wel uitsluiten.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Een offerte kunt u eenvoudig aan de rechterkant van deze pagina aanvragen via het formulier. Hebt u alsnog een vraag, schroom dan niet om ons te bellen

Laatste nieuws